marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Grillowane parówki z dodatkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z parówek zdjąć błonki i naciąć je w poprzek na "drabinkę",posypać przyprawą i serem tartym.Rozpalić grilla i rozłożyć parówki na ruszt.Piec

Grillowane parówki z dodatkiem.

Składniki:

Grillowane parówki z dodatkiem.

 

  • 10 sztuk "Morlinek" lub "Jedynek",
  • ser żółty tarty,
  • sos meksykański lub zwykły ketchup,
  • przyprawa do grilla,
  • węgiel drzewny na rozpałkę,
  • tacki aluminiowe.

Sposób przygotowania:

Grillowane parówki z dodatkiem.
Z parówek zdjąć błonki jak są i ponacinać na "drabinkę" i w nacięciach posypać przyprawą do grilla lub zastąpić ją innymi.Ser zetrzeć drobno i również posypać w nacięciach kiełbasek oraz uło- -żyć je na tackach aluminiowych i położyć na rozpalonym grillu.O- -piekać z 15-20 min.Podawać z pieczywem i sosami.