mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sałatka z grillowanymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smak tej sałatki jest rewelacyjny dzięki grillowanym pieczarkom, które po usmażeniu nabierają orzechowego posmaku.

Sałatka z grillowanymi pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z grillowanymi pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z grillowanymi pieczarkami
Pieczarki oczyszczam, myję, siekam w niezbyt cienkie plasterki. Na patelni grillowej rozgrzewam oliwę, umieszczam na niej pokrojone grzyby i smażę około 15 minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Grzyby smażę dotąd, aż będą dobrze wysmażone. Pieczarki wyjmuję łyżką cedzakową, pozostawiam do wystygnięcia. Patelnię zdejmuję z ognia i robię na niej sos. Wlewam na patelnię łyżkę wody, ocet balsamiczny, miód, oliwę i całość dokładnie mieszam drewnianą łyżką. Na półmisku układam kawałki sałaty (wcześniej umytej, osuszonej i pokrojonej). Na liściach sałaty układam smażone grzyby, na koniec polewam sałatkę sosem.
Sałatka z grillowanymi pieczarkami
Pieczarki oczyszczam, myję i kroję w plasterki
Sałatka z grillowanymi pieczarkami
Na patelni grillowej rozgrzewam oliwę z oliwek
Sałatka z grillowanymi pieczarkami
Na patelni grillowej smażę pieczarki aż będą wysmażone
Sałatka z grillowanymi pieczarkami
Na liście sałaty wykładam usmażone grzyby

Tagi:

sałata