przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Grillowane polędwiczki na ostro

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszne grillowane mięsiwo w ostrej marynacie.

Grillowane polędwiczki na ostro Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grillowane polędwiczki na ostro

 

Sposób przygotowania:

Grillowane polędwiczki na ostro
Najlepiej mięso zamarynować dzień wcześniej. Polędwiczki myjemy , suszymy, po czym kroimy w plastry o grubosci około 2 cm. Posypujemy każdy kawałek mięsa solą i mielonym pieprzem.Olej mieszamy z octem balsamicznym. Dodajemy do tego pieprz ziarnisty, pokruszone liście laurowe, pokruszone papryczki. Mieszamy. Każdy kawałek polędwicy dokładnie smarujemy marynatą i odstawiamy do lodówki na noc. Zamarynowane mięso zawijamy szczelnie w folie aluminiową- każdy kawałek osobno. Wrzucamy na dobrze rozgrzany ruszt i pieczemy około 7-10 minut z jednej strony. Po upływie tego czasu rozwijamy folię, odwracamy mieso na drugą stroną i pieczemy jeszcze znowu około 7-10 minut, juz na odkrytej folii. Nie polecam mięsa zbyt długo trzymać na ogniu, ponieważ polędwica szybko wysycha i robi sie twarda. Jednak dobrze przygotowana wychodzi aromatyczna i soczysta :)
Grillowane polędwiczki na ostro
Możecie dopasować do swoich upodobań ilość dodanych do marynaty papryczek chili