Sposób przygotowania:
Grillowany comber króliczy
Patelnię grillową skrapiam olejem rzepakowym Wielkopolskim. Podobnie czynie z combrem króliczym. Dodatkowo mięso z królika oprószam solą i startym kolorowym pieprzem. Wrzucam je na rozgrzaną patelnię i rumienię. Cebulę bardzo drobno kroimy. Na pozostałym ze smażenia mięsa, tłuszczu rumienimy cebulę posypując szczyptą tymianku. Po chwili dodajemy wino. Gdy wszystko zacznie się gotować dodajemy miód, śmietanę oraz ocet. Nieustannie mieszając sos gotujemy go na małym ogniu kilkanaście minut w celu zagęszczenia. W międzyczasie na patelnie grillowej układamy ugotowane ziemniaczki, które skrapiamy olejem rzepakowym. Na środku układamy mięso. Dodajemy jeszcze tymianek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Pieczemy około 20-30 minut. Tak upieczone mięso polewamy sosem miodowym. Zapiekamy jeszcze kilka minut i gotowe. Smacznego.