Sposób przygotowania:
Grillowany kurczak z limonką i kolendrą
1. Wymieszaj sok z limonki z imbirem, kolendrą i skórką limonki. Dodaj oliwę i wymieszaj. Dodaj do marynaty piersi kurczaka. Odłóż na co najmniej kilkanaście minut. 2. W dużej misce wymieszaj bakłażan, cukinię i pieczarki. Dodaj 2 łyżki oliwy, dopraw solą i pieprzem do smaku. 3. Usmaż na natłuszczonej patelni grillowej lub upiecz na grillu zewnętrznym. 4. Przełóż warzywa na talerz i na tej samej patelni usmaż piersi z kurczaka z obu stron na rumiano. 5. Przełóż gotowe piersi na deskę do krojenia. Pozostałą marynatę dopraw rozkruszoną mini kostką przyprawową Czosnek Knorr. 6. Mięso pokrój w plastry i ułóż na talerzu z ryżem posypanym sezamem. Podawaj z grillowanymi warzywami i marynatą. Ozdób listkiem kolendry.
darek112