pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Grillowany łosoś na zielonym posłaniu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealne połączenie: łosoś grillowany i smażony szpinak

Grillowany łosoś na zielonym posłaniu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowany łosoś na zielonym posłaniu

 

Sposób przygotowania:

Grillowany łosoś na zielonym posłaniu
Filet z łososia posypujemy solą. Doprawiamy również pieprzem cytrynowym. Odstawiamy na bok. Na suchą patelnię wrzucamy mrożony szpinak liściasty. Dodajemy masło. Podgrzewamy na małym ogniu. Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy drobno posiekany czosnek. Mieszamy. Gdy poczujemy aromat smażonego czosnku wlewamy śmietanę. Ogień zwiększamy. Część płynów odparowujemy. Wracamy do łososia. Przyprawionego smażymy na patelni grillowej z dwóch stron aż będą widocznie wyraźnie odbite karbowania patelni. Tak przygotowanego łososia układamy na wcześniej przyrządzonym szpinaku. Smacznego.
Grillowany łosoś na zielonym posłaniu
Filet z łososia przyprawiam solą oraz pieprzem cytrynowym
Grillowany łosoś na zielonym posłaniu
Szpinak mrożony smażymy na maśle z czosnkiem
Grillowany łosoś na zielonym posłaniu
Pod koniec smażenia dodajemy śmietanę i redukujemy nią
Grillowany łosoś na zielonym posłaniu
Łososia również smażymy ale na patelni grillowej

Tagi:

szpinak