lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Grillowany pstrąg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Grillowany pstrąg z cytryną

Grillowany pstrąg

Składniki:

Grillowany pstrąg

 

Sposób przygotowania:

Grillowany pstrąg
Czosnek przeciśnij przez praskę.Cytryny dokładnie wyszoruj pod bieżącą wodą.jedną pokrój na cząstki a z drugiej zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.Pstrąga umyj i wypatrosz.W miseczce wymieszaj skórkę i sok z cytryny,czosnek,musztardę oraz olej.Natrzyj marynatą z wierzchu i na zewnątrz rybę,do środka ryby włóż świeże gałązki tymianku.Odstaw rybę na parę godzin a następnie obłóż kawałkami cytryny i grilluj z dwóch stron.

Tagi:

pstrąg