Sposób przygotowania:
Grillowany schab ze szpinakiem
Majonez połączyć z jogurtem i sokiem z cytryny. Mięso skropić Maggi i oprószyć Smako Mykiem, rozmarynem i curry. Upiec na grillu lub patelni, pokroić w paski.
Ziemniaki obrać pokroić w cząstki i ugotować w posolonej wodzie (7 minut). Pieczarki również pokroić w plastry i podsmażyć na oleju, doprawić Smako Mykiem, ostudzić. Szpinak oczyścić, umyć, odsączyć. Cebulę obrać i pokroić plastry.
Na półmisku układać kolejno: liście szpinaku, mięso, pieczarki i cebulę.
Całość polać przygotowanym sosem majonezowym.
Liczba porcji: 4
Kalorie w 1 porcji: 244 kcal
Przygotowanie: 30 min.
Oczekiwanie: 20 min.
Ziemniaki obrać pokroić w cząstki i ugotować w posolonej wodzie (7 minut). Pieczarki również pokroić w plastry i podsmażyć na oleju, doprawić Smako Mykiem, ostudzić. Szpinak oczyścić, umyć, odsączyć. Cebulę obrać i pokroić plastry.
Na półmisku układać kolejno: liście szpinaku, mięso, pieczarki i cebulę.
Całość polać przygotowanym sosem majonezowym.
Liczba porcji: 4
Kalorie w 1 porcji: 244 kcal
Przygotowanie: 30 min.
Oczekiwanie: 20 min.
Senqa
Natala1210