Grillowany schab ze szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis grillowy na kotlety schabowe

Grillowany schab ze szpinakiem

Składniki:

Grillowany schab ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Grillowany schab ze szpinakiem
Majonez połączyć z jogurtem i sokiem z cytryny. Mięso skropić Maggi i oprószyć Smako Mykiem, rozmarynem i curry. Upiec na grillu lub patelni, pokroić w paski.

Ziemniaki obrać pokroić w cząstki i ugotować w posolonej wodzie (7 minut). Pieczarki również pokroić w plastry i podsmażyć na oleju, doprawić Smako Mykiem, ostudzić. Szpinak oczyścić, umyć, odsączyć. Cebulę obrać i pokroić plastry.

Na półmisku układać kolejno: liście szpinaku, mięso, pieczarki i cebulę.

Całość polać przygotowanym sosem majonezowym.



Liczba porcji: 4

Kalorie w 1 porcji: 244 kcal

Przygotowanie: 30 min.

Oczekiwanie: 20 min.