iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Groch wloski z boczkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybke danie albo przystawka

Groch wloski z boczkiem.

Składniki:

Groch wloski z boczkiem.

 

 

 

  • 1 szklanka groch wloski(moja szklanka-0,33l)
  • 200g boczek wedzony
  • 1 cebula srednia
  • 1 lyzeczka przecier pomidorowy
  • 1 lyzka sos sojowy
  • oliwa z oliwek
  • lisc laurowy,ziele angielskie,pieprz w ziarenkach
  • vegeta,pieprz mielony

 

 

Sposób przygotowania:

Groch wloski z boczkiem.
Groch wloski na noc zalewamy zimna woda aby specznial.Na drugi dzieñ gotujemy go w wodzie z dodatkiem ziela angielskiego,pieprzu w ziarenkach,vegety,liscia laurowego.W tym czasie na patelnie wlewamy oliwe z oliwek i szklimy cebule pokrojona w krazki,dodajemy boczek pokrojony w kostke i podsmazyc.Dodac przecier pomidorowy,sos sojowy i mieszajac podsmazyc chwile,nie solimy bo boczek jest slony,ew.mozna dodac troche pieprzu mielonego.Dodajemy groch wloski odcedzony i dokladnie wymieszac.

Tagi:

sosy groch