Sposób przygotowania:
Groch z kurkami i cukinią
Groch zalać ok. dwiema szklankami wody, dodać do niego odrobinę przyprawy uniwersalnej i ugotować do miękkości. W razie potrzeby dolać więcej wody. Cebulę pokroić w dużą kostkę, czosnek grubo posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Kurki oczyścić, umyć, dowolnie pokroić, dodać do cebuli i usmażyć. Cukinię umyć i pokroić ćwierć plasterki razem ze skórką. Ja użyłam bardzo młodej cukinii, takiej, która miała mniej niż 10 cm długości. Cukinię dodać do cebuli z kurkami. Dodać również curry, paprykę i pieprz. Smażyć razem kilka minut. Jak cukinia się lekko zeszkli, dodać ugotowany groch. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i smażyć jeszcze ok. 1-2 minuty. Potrawę zdjąć z ognia i dodać masło. Mieszać powoli, aż masło się rozpuści, a potrawa zrobi się kremowa.