Sposób przygotowania:
Grochówka krem
Do garnka wlej 2 l wody. Wrzuć obraną i pokrojoną marchew, pietruchę, cebulę, liście,ziele i seler, oraz boczek. Boczuś gotuj z warzywami ok 20 min. Wyjmij go z warzyw, skórę oddziel od boczku i wrzuć do warzyw. Warzywa gotuj aż będą na 1/2 miękkie, dodaj groch i gotuj aż wszystko będzie miękkie. W tym czasie na patelni usmaż boczuś ( pokrój go w kostkę ), jak będzie rumiany, dodaj cebulkę i wszystko podsmaż. Jak warzywa z grochem będą miękkie, dodaj boczek z cebulą i pozostałe składniki ( oprócz kiełbasy ).
Teraz zblenderuj wszystko aby powstał krem. Wrzuć teraz kiełbasę ( ja dodaję czosnkową ), możesz ją przekroić na pół.
Grochową podawaj na gorąco z kromkami pieczywa.
Smacznego
informacja - grochówka powinna być przechowywana w chłodnym miejscu bo inaczej sfermentuje, z podanej ilości otrzymasz zupę na 2-3 dni ( w zależności od głodomorów :))
Teraz zblenderuj wszystko aby powstał krem. Wrzuć teraz kiełbasę ( ja dodaję czosnkową ), możesz ją przekroić na pół.
Grochową podawaj na gorąco z kromkami pieczywa.
Smacznego
informacja - grochówka powinna być przechowywana w chłodnym miejscu bo inaczej sfermentuje, z podanej ilości otrzymasz zupę na 2-3 dni ( w zależności od głodomorów :))
Pan Zmieszany
zpm-karol.pl/product/kielbasa-swojska-z-zalasku/