Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Grochówka na żeberkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taka pożywna grochówka podana z kawałkami mięsa i podsmażonym boczkiem świetnie sprawdzi się jako obiad w chłodny jesienny dzień.

Grochówka na żeberkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grochówka na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Grochówka na żeberkach
Mięso wrzucamy do garnka, dodajemy zimną wodę, ziele angielskie i liście laurowe. Solimy i gotujemy 60 minut. Następnie dodajemy wypłukany groch i gotujemy jeszcze 40 minut.

Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru i gotujemy 15 minut. Wrzucamy majeranek, gotujemy 20 minut.

Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w paski i wrzucamy go do zupy. Na wytopionym z boczku tłuszczu przygotowujemy zasmażkę z mąki i dodajemy ją do zupy.

Doprawiamy zupę pieprzem. Ugotowane mięso dzielimy na kawałki i podajemy w zupie.
Grochówka na żeberkach
Mięso wrzucamy do garnka, dodajemy zimną wodę, ziele angielskie i liście laurowe. Solimy i gotujemy 60 minut.
Grochówka na żeberkach
Następnie dodajemy wypłukany groch i gotujemy jeszcze 40 minut.
Grochówka na żeberkach
Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru i gotujemy 15 minut. Wrzucamy majeranek, gotujemy 20 minut.
Grochówka na żeberkach
Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w paski i wrzucamy go do zupy.