Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 471]

Zupa kalafiorowo-brokułowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka zupa z dodatkiem różyczek kalafiora i brokuła z ryżem. Ma mnóstwo witamin a do tego jest bardzo apetyczna i kolorowa.

Zupa kalafiorowo-brokułowa z ryżem

Składniki:

Zupa kalafiorowo-brokułowa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowo-brokułowa z ryżem
Marchew i pietruszkę obieramy. Ścieramy na grubych oczkach tarki. Do wrzącego bulionu dajemy liść laurowy,ziele angielskie,odrobinę vegety,startą marchewką i pietruszkę. Gotujemy ok. 15 min . na średnim ogniu. Następnie dodajemy umyte różyczki brokuła i kalafiora i wsypujemy ryż mieszając.

Gotujemy ok. 15 min. Doprawiamy do smaku solą, maggi, pieprzem czarnym i ziołowym.

Wyłączamy palnik. Dodajemy zahartowaną śmietanę i posiekaną zieleninę.

Tagi:

warzywa zupa