Sposób przygotowania:
grochówka z kapustą
Przygotowanie:
Przebrany groch dokładnie umyć.Namoczyć na noc w misce.Następnego dnia gotować w tej samej wodzie.Kapustę umyć,drobniutko skrajać na paseczki,przelać wodą,włożyć przyprawy i gotować 30 minut.Cebulę zeszklić.Olej z cebulą wlać do kapusty,dusić 20 minut.Groch zrobić na piure,wymieszać dokładnie z kapustą,doprawić cząbrem.
Przebrany groch dokładnie umyć.Namoczyć na noc w misce.Następnego dnia gotować w tej samej wodzie.Kapustę umyć,drobniutko skrajać na paseczki,przelać wodą,włożyć przyprawy i gotować 30 minut.Cebulę zeszklić.Olej z cebulą wlać do kapusty,dusić 20 minut.Groch zrobić na piure,wymieszać dokładnie z kapustą,doprawić cząbrem.