Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Gruszki w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Gruszki w czekoladzie

Gruszki w czekoladzie

Składniki:

Gruszki w czekoladzie

 

  • 3 gruszki, obrane, pokrojone w ćwiartki
  • 200 ml gorącego mleka
  • 350 ml wody
  • 2 żółtka jajek
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki cukru
  • 1,5 łyżki cynamonu
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

Sposób przygotowania:

Gruszki w czekoladzie
Aby przygotować pyszne gruszki w czekoladzie należy wodę

zagotować z 1 łyżką cukru i cynamonem, dodać gruszki i gotować

na małym ogniu aż będą miękkie, osuszyć ręcznikiem papierowym.

Żółtka utrzeć z dwiema łyżkami cukru. Gorące mleko dokładnie

wymieszać z kakaem, żółtkami, polać sosem gruszki i odstawić

do wystygnięcia.