Sposób przygotowania:
Gruszkowa piana
Ciasto: Masło z cukrem pudrem i żółtkami ucieramy i mieszamy z resztą składników. Wyrabiamy i dajemy na godzinę do lodówki. Ciasto wykładamy na formę o wymiarze 25/36 i na nim układamy pokrojone gruszki i wiśnie. Całość zalewamy ciepłym budyniem. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
Krem: Na 1 litrze soku z gruszek gotujemy budynie. Mieszamy z cukrem do smaku.
Śmietana cynamonowa: Śmietankę ubijamy pod koniec wsypujemy cukier pudrem i serek mascarpone chwilkę miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i letnią mieszamy z ubitą śmietaną.
Na końcu łyżka wmieszajmy cynamon. Śmietanę wyłóżmy na zimny placek.
Posypmy różowym kokosem.
Krem: Na 1 litrze soku z gruszek gotujemy budynie. Mieszamy z cukrem do smaku.
Śmietana cynamonowa: Śmietankę ubijamy pod koniec wsypujemy cukier pudrem i serek mascarpone chwilkę miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i letnią mieszamy z ubitą śmietaną.
Na końcu łyżka wmieszajmy cynamon. Śmietanę wyłóżmy na zimny placek.
Posypmy różowym kokosem.