pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Książka Kucharska: Suszone grzyby - jak je wykorzystać?

Grzanki leśne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Grzanki z dodatkiem sera pleśniowego, kiełbasy z dzika oraz grzybów suszonych.

Grzanki leśne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grzanki leśne

 

  • mini bagietki 4
  • kiełbasa z dzika ½ kiełbaski
  • grzyby suszone 1 kawałek
  • ser camembert 15 dag
  • ser pleśniowy 5 dag
  • masło do posmarowania

Sposób przygotowania:

Grzanki leśne
Kawałki grzyba suszonego zalewamy letnią wodą. Gdy napęcznieje kroimy na mniejsze części. Mini bagietki przekrajamy na pół (jak mamy normalną bagietkę kanapki skracamy). Smarujemy masłem. Układamy pokrojone grzybki suszone, kawałki suchej kiełbasy z dzika. Dodajemy kawałki sera camembert przełożone kawałkami sera pleśniowego. Tak przygotowane kanapki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy kilka minut do zarumienienia grzanek. Podajemy z keczupem. Smacznego.
Grzanki leśne
Kapelusz grzyba suszoneg moczymy w wodzie
Grzanki leśne
Rozkrojoną grzankę smarujemy masłem i dodajemy grzyby
Grzanki leśne
Pieczemy w temperaturze około 180 stopni do zarumienienia