Sposób przygotowania:
Grzanki z piersią z kurczaka
Filety rozciąć wzdłuż,tak aby powstały w sumie cztery potlety, każdy z nich rozgnieść i lekko posolić. Czosnek rozgnieść, dodać miód sos sojowy, wodę, zalać marynatą filety i włożyć na min pół godz do lodówki. Po zamarynowaniu kotlety wyciągnąć, opłukać lekko i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć filety na złoto z obu stron. Dżem, chilli, musztardę i miód utrzeć na gładką masę. Połową sosu zalewamy filety i lekko dusimy na małym ogniu przez 10 min, przewracamy na drugą stronę i dusimy kolejne 10 min. Podajemy na zrumienionych grzankach, lekko polane sosem. Uwielbiają to danie moje dzieci. Jest sposobem na dzieci, które nie chcą jeść mięsa- słodycz miodu i dżemu przebija smak mięsa. Jets to również świetny sposób aby kształtować nawyki kulinarne u dzieci- łączenie smaków- mięsa, słodyczy i ostrego w jednej potrawie pozwala później łatwiej zaakceptować różne smaki.