kawierolsia

kawierolsia

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Grzybki marynowanena przekąskę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne grzybki do obiadu i na przekąskę

Grzybki marynowanena przekąskę

Składniki:

Grzybki marynowanena przekąskę

 

Sposób przygotowania:

Grzybki marynowanena przekąskę
Grzyby obieramy, płuczemy,dzielimy mniej więcej na równe wielkości i gotujemy w osolonej wodzie o.k.20 - 30 minut.Najlepiej w trakcie gotowania sprawdzać, gdy mamy różne gatunki grzybów.Po ugotowaniu odcedzamy.W między czasie przygotowujemy zalewę:zagotowujemy wodę z octem, solą i cukrem.Do czystych słoików wkładamy po 2 - 3 kulki ziela, 1 listek laurowy i ząbek czosnku.Ugotowane jeszcze gorące grzyby wkładamy do gorącej zalewy,mieszamy i przelewamy do słoików.Moja znajoma w tym momencie odwraca zakręcone słoiki do góry dnem i ich nie gotuje.Ja dla pewności gotuję jeszcze słoiki 5 - 10 minut,zwłaszcza gdy zalewa trochę przestygnie. Polecam!

Tagi:

grzyby