Sposób przygotowania:
Grzybowa lazania
Seler naciowy opłukać, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Seler i cebulę smażyć 5 minut na oliwie. Dodać pieczarki, przyprawić solą i pieprzem, smażyć jeszcze 5 minut. Boczek pokroić w plastry, wytopić na suchej patelni. Mozzarellę pokroić na kawałki. mąkę zrumienić na maśle. Mieszając wlać mleko, gotować aż sos sos zgęstnieje. Przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Do brytfanny wlać warstwę beszamelu. Wyłożyć kilka plastrów lazanii, przykryć farszem pieczarkowym, posypać kawałkami boczku, serami, polać beszamelem. W ten sposób ułożyć jeszcze 2-3 warstwy. Formę przykryć, piec 30 minut w temp. 200 st. Następnie odkryć, piec 15 minut. Przed podaniem posypać natką.