Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Grzybowa wg Magda2601

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Grzybowa wg Magda2601

Składniki:

Grzybowa wg Magda2601

 

  • garść suszonych grzyb w
  • I porcja włoszczyzny z kapustą
  • ] duża cebula
  • I łyżka oliwy lub oleju
  • s l, pieprz
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 1-2 listki laurowe
  • 3-4 ziarna pieprzu
  • 2-3 ziarną ziela angielskiego
  • warzywna przyprawa typu vegeta

Sposób przygotowania:

Grzybowa wg Magda2601
Włoszczyznę dokladnie oczyścić i drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce z dużrymi otworami. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tŁuszczu, dodać rozdrobnioną włoszczyznę i dusić na niewielkim ogniu do chwili, gdy jarąmki zmięknąi staną się przezroczyste' ZaIać: 4 szklankami
wody z dodatkiem łyżeczki przyprawy warzywnej i gotować na małym ogniu 30_40minut. Przecędzić (jarzynki można wyko-
rzystać do przygotowania smacznego sufletu, wystarczy połączyć je z 2 żółlkami i pianą z 2 białek oraz l łyżeczką przesianej pszennej mąki, a następnie usmażyć lub wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika). Grzybki dokładnie umyć,zalać2 szklakami wody, dodać listki laurowe ziele angielskie, pieprz i szczyptę soli, gotować do miękkości, przecedzić.Oba vywary połączyć i zagotować. Grzybki
pokroić w cienkie paseczki, dodać do wywaru razem z posiekanązieleniną ewenfualnie
doprawić . Najlepiej podawać w filizankach.