Sposób przygotowania:
Grzybowa wg Magda2601
Włoszczyznę dokladnie oczyścić i drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce z dużrymi otworami. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tŁuszczu, dodać rozdrobnioną włoszczyznę i dusić na niewielkim ogniu do chwili, gdy jarąmki zmięknąi staną się przezroczyste' ZaIać: 4 szklankami
wody z dodatkiem łyżeczki przyprawy warzywnej i gotować na małym ogniu 30_40minut. Przecędzić (jarzynki można wyko-
rzystać do przygotowania smacznego sufletu, wystarczy połączyć je z 2 żółlkami i pianą z 2 białek oraz l łyżeczką przesianej pszennej mąki, a następnie usmażyć lub wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika). Grzybki dokładnie umyć,zalać2 szklakami wody, dodać listki laurowe ziele angielskie, pieprz i szczyptę soli, gotować do miękkości, przecedzić.Oba vywary połączyć i zagotować. Grzybki
pokroić w cienkie paseczki, dodać do wywaru razem z posiekanązieleniną ewenfualnie
doprawić . Najlepiej podawać w filizankach.
wody z dodatkiem łyżeczki przyprawy warzywnej i gotować na małym ogniu 30_40minut. Przecędzić (jarzynki można wyko-
rzystać do przygotowania smacznego sufletu, wystarczy połączyć je z 2 żółlkami i pianą z 2 białek oraz l łyżeczką przesianej pszennej mąki, a następnie usmażyć lub wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika). Grzybki dokładnie umyć,zalać2 szklakami wody, dodać listki laurowe ziele angielskie, pieprz i szczyptę soli, gotować do miękkości, przecedzić.Oba vywary połączyć i zagotować. Grzybki
pokroić w cienkie paseczki, dodać do wywaru razem z posiekanązieleniną ewenfualnie
doprawić . Najlepiej podawać w filizankach.