Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Grzybowe sznycelki zawijane

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

niezwykle aromatyczne i smaczne

Grzybowe sznycelki zawijane

Składniki:

Grzybowe sznycelki zawijane

 

  • na 4 osoby
  • 4 plastry szynki sznycle
  • 10 dag suszonych bądź mrożonych grzybków leśnych mozna je zastąpić pieczarkami
  • 1 mała posiekana cebula
  • olej
  • mąka do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • gotowy ciemny sos ja użyłam winiary

Sposób przygotowania:

Grzybowe sznycelki zawijane
Jeżeli mamy suszone grzyby to nalezy je zalać wodą i moczyć przynajmniej godzinę, a następnie ugotować w tej samej wodzie, osączyć i drobniutko posiekać. Jeśli uzywamy mrożonych to nalezy je rozmrozić ugotować i też posiekać.
Cebulę i grzyby podsmażyć na patelni. Doprawić do smaku. Taką masą smarujemy plastry mięsa które zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Następnie przekładamy do niego roladki i dusimy 7 minut.

Tagi:

sosy szynka