Sposób przygotowania:
Grzybowo-pieczarkowo-warzywna na gęsto
Namoczyć na noc w gorącej wodzie kapelusze suszonych grzybów. Ugotować grzyby w wodzie w której się moczyły ( ok. 1 szklanki). Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na rumiano na maśle. Warzywa obrać, umyć i utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej , a por pokroić w pół plasterki. Ugotowane suszone grzyby pokroić w paseczki. Do garnka włożyć utarte warzywa, usmażone pieczarki ( z masłem na którym się smażyły ), grzyby suszone , wywar z gotowania grzybów, bulion i gotować 30 minut. Doprawić do smaku przyprawami. Dodać śmietankę i jeszcze raz sprawdzić czy nie trzeba doprawić. Podawać posypaną natką pietruszki. * Płyn trochę się wygotuje i zupa będzie zawiesista. ** Podałam z pasztecikami z mięsem. Nie są mojego wypieku ale kupne bo po prostu nie starcza mi sił na wiele rzeczy.