Sposób przygotowania:
Grzyby leśne w śmietanie +kluski śląskie
Grzybki leśne gotujemy akurat miałam podgrzybki wiec ugotowałam podgrzybki w osolonej wodzie 20 minut aż wypłynęły na wierz szum zebrałam i odcedziłam usmażyłam na patelni zalałam śmietana 12 % 200 gram na pół kg ugotowaniu grzybków po ugotowaniu ma być 0,5 kg grzybów . Wyszedł pyszny sosik z grzybków . Kluski ugotowałam w osolonej wodzi według instrukcji na opakowaniu
Sałatę lodową pocięłam w paseczki pomidorka sparzyłam pokroiłam w kostkę i dodałam do sałaty posypałam sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym wymieszałam dodałam 2 łyżki oliwy i gotowe i mamy danie obiadowe smacznego
Sałatę lodową pocięłam w paseczki pomidorka sparzyłam pokroiłam w kostkę i dodałam do sałaty posypałam sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym wymieszałam dodałam 2 łyżki oliwy i gotowe i mamy danie obiadowe smacznego