cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Grzyby nadziewane ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

nadziewane grzyby - kolejna propozycja

Grzyby nadziewane ziemniakami

Składniki:

Grzyby nadziewane ziemniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby nadziewane ziemniakami

Grzyby oczyścić, umyć, oddzielić kapelusze od nóżek. Kapelusze udusić na maśle. Nóżki grzybów drobno posiekać, udusić. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić, dodać ¼ szklanki gorącego mleka i ¼ kostki masła, utłuc. Do ziemniaków dodać uduszone nóżki grzybów, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełniać uduszone kapelusze grzybów. Kiszony ogórek pokroić w plasterki, kłaść kawałek na każdy grzybek. Podawać na półmisku udekorowanym sałatą, ogórkiem i grzybkami.