Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Grzyby po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Marchew pokrojoną w kostkę udusić na oleju, kiedy będzie półtwarda dodać

Grzyby po grecku

Składniki:

Grzyby po grecku

 

  • 3 kg grzybów
  • cebula - połowa ilości grzybów
  • marchew - polowa ilości cebuli
  • ketchup (0,5 litra)
  • 10 dag koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • sól
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Grzyby po grecku
Marchew pokrojoną w kostkę udusić na oleju, kiedy będzie półtwarda dodać cebulę pokrojoną w półplasterki, dodać pokrojone i ugotowane grzyby, dusić razem około 15min. Dodać ketchup, koncentrat i przyprawy. Gorące grzyby wkładamy do słoików i pasteryzujemy około 20 min.

Tagi:

grzyby