madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Grzyby w kieszonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Można by powiedzieć że to zwykły kotlet z nadzieniem, ale grzyby nigdy nie są zwykłe, dają daniu niezwykły aromat i smak:)

Grzyby w kieszonce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzyby w kieszonce

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby w kieszonce
Grzyby oczyszczamy i drobno kroimy, następnie podsmażamy na suchej patelni, aż odparuje woda, wtedy podlewamy olejem i smażymy z obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulką. Całość doprawiamy do smaku solą, mielonym pieprzem oraz gałką muszkatołową. Pierś rozkrawamy na cztery kawałki i lekko rozbijamy. Posypujemy do smaku vegetą, układamy na środku farsz grzybowy składamy na pół tworząc kieszonkę, dokładnie dociskamy brzegi. Jajko roztrzepujemy , maczamy kieszonki i obtaczamy w panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż nabiorą złotej barwy.
Grzyby w kieszonce
Podsmażone grzyby z cebulką doprawiamy do smaku
Grzyby w kieszonce
Pierś kroimy na cztery kawałki i lekko rozbijamy
Grzyby w kieszonce
Na mięsie układamy fars grzybowy i składamy
Grzyby w kieszonce
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i panierce