Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Grzyby ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomysł na jesienny obiad.

Grzyby ze śmietaną

Składniki:

Grzyby ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Grzyby ze śmietaną
Grzyby obieramy, następnie 10 minut gotujemy. Odlewamy wodę. Na patelni roztapiamy masło, szklimy na nim pokrojoną w piórka cebulę.Gdy cebula zmięknie, na patelnie przekładamy nasze ugotowane grzyby. Smażymy z cebulą, stale mieszając, aby pozostała woda odparowała. Po kilku minutach dodajemy 4 łyżki śmietany, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, po 5 minutach dorzucamy posiekaną świeżą natkę pietruszki. Mieszamy i voila :) Polecam podawać z tłuczonymi ziemniakami :)

Tagi:

grzyby