Sposób przygotowania:
Guiche z pieczarkami
Wyłóż okrągłą formę o średnicy 24-26 cm ciastem francuskim. Zrób dziurki widelcem na spodzie ciasta. Podpiecz delikatnie w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Przygotuj farsz: pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na patelni, dorzuć pokrojone pieczarki. Smaż wszystko około 10 minut. Lekko wystudzone pieczarki z cebulą połącz z jajkiem, startym serem, pokrojoną w kostkę papryką, posiekaną pietruszką i śmietanką, dopraw i dokładnie wymieszaj. Wyłóż farsz na podpieczone ciasto. Piecz w temperaturze 200 st aż wierzch będzie zarumieniony.
Przygotuj farsz: pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na patelni, dorzuć pokrojone pieczarki. Smaż wszystko około 10 minut. Lekko wystudzone pieczarki z cebulą połącz z jajkiem, startym serem, pokrojoną w kostkę papryką, posiekaną pietruszką i śmietanką, dopraw i dokładnie wymieszaj. Wyłóż farsz na podpieczone ciasto. Piecz w temperaturze 200 st aż wierzch będzie zarumieniony.