Sposób przygotowania:
Guinness-makaron-cukinia
Na suchą patelnię wrzucamy oba mięsa i smażymy, rozdrabniając je. Kiedy mięso zacznie się rumienić wrzucamy pokrojony niezbyt drobno czosnek i posiekaną papryczkę chilli(bez pestek). Smażymy chwilę i dodajemy całą butelkę piwa(zostawiamy sobie 1 łyk).Dusimy 5-10 minut i wrzucamy świeże liście tymianku.
W międzyczasie gotujemy makaron na półtwardo. Mięso przekładamy do miski z odcedzonym makaronem, na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, dodając małą ilość oleju i zdrapując resztki mięsa. Skarmelizowaną dodajemy do mięsa i makaronu.
Cukinię kroimy w kostkę 1x1 cm i smażymy na suchej patelni, aż będzie brązowa i nabierze orzechowego koloru. Marchew i seler ścieramy i lekko obsmażamy na suchej patelni. Wszystkie warzywa mieszamy z mięsem i makaronem, wlewamy do mieszanki śmietankę zmieszaną z mlekiem i ulubionymi ziołami.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy tartym serem. Pieczemy w 180*C przez około 40 minut, aż ser się przyrumieni. Smacznego ;)
W międzyczasie gotujemy makaron na półtwardo. Mięso przekładamy do miski z odcedzonym makaronem, na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, dodając małą ilość oleju i zdrapując resztki mięsa. Skarmelizowaną dodajemy do mięsa i makaronu.
Cukinię kroimy w kostkę 1x1 cm i smażymy na suchej patelni, aż będzie brązowa i nabierze orzechowego koloru. Marchew i seler ścieramy i lekko obsmażamy na suchej patelni. Wszystkie warzywa mieszamy z mięsem i makaronem, wlewamy do mieszanki śmietankę zmieszaną z mlekiem i ulubionymi ziołami.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy tartym serem. Pieczemy w 180*C przez około 40 minut, aż ser się przyrumieni. Smacznego ;)
zbysiowa
rozmarzona.marzena
k.tyczynski
rozmarzona.marzena napisał(a):