Sposób przygotowania:
Gulasz cielęcy z brokułami
Mięso kroimy w paseczki. Do pociętego dokładamy przyprawy, czosnek, imbir. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do chłodu na kilka godzin. Brokuł dzielimy na różyczki. Tak przygotowanego obgotowujemy w osolonej wodzie. Gotowy wyjmujemy i odsączmy z wody. W garnku rozgrzewamy olej (4-5 łyżek). Na rozgrzany wrzucamy przygotowane mięso. Obsmażamy go. Następnie podlewamy całość bulionem i dusimy pod przykryciem. Gdy mięso jest już miękkie uzyskany całość zabielamy i zagęszczamy. W niewielkiej ilości wody mieszamy mąkę i śmietanę. Mieszaniną zalewamy mięso. Gotujemy do zagęszczenia. Całość ewentualnie doprawiamy do smaku. Na koniec wrzucamy przygotowanego brokuła. Gotujemy jeszcze chwilkę.