Sposób przygotowania:
Gulasz z kaszą
kasze można przygotować wieczorem poprzedniego dnia - na litra wrzącej, osolonej wody wsypujemy kaszę i na wolnym ogniu gotujemy 9ciągle mieszając!) do czasu aż zgęstnieje, następnie przykrywamy pokrywką, okrywamy w koc i odstawiamy. cielęciny kroimy w zgrabną kostkę i w miarę możliwosci staramy sie każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące, a następnie wrzucamy do garnka z rozgrzaną łyzka margaryny i podpiekamy z każdej stronie - zalewamy 3 szklankami wody i dodajemy sól, pieprz, liscie laurowe i ziele. Kiedy mięso robi się miekkie dodajemy cebule pokrojone w piórka, a następnie śmietanę zmieszaną z 3-4 łyżkami mąki - wlewamy do gulaszu i gotujemy jeszcze 5 minut, doprawiamy jeszcze raz wedle potrzeby. kasze układamy na talerzu a następnie polewamy gorącym gulaszem cielęcym