MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Gulasz czosnkowy z indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz z indyka pachnący majerankiem i czosnkiem.

Gulasz czosnkowy z indyka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz czosnkowy z indyka

 

  • 400g udźca z indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka maki
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz czosnkowy z indyka
Mięso opukać i pokroić na kawałki o wielkości 1,5 cm.Na patelnię wlać olej , wyłożyć mięso, posypać majerankiem solą i pieprzem i smażyć przez 15 minut , mieszając. Mięso powinno lekko zbrązowieć. Następnie do mięso wlewamy 50 ml wody , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę , mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Następnie mąkę rozpuszczamy w szklance z łyżką zimnej wody i dodajemy do gulaszu , zagotować wszystko razem przez 2 minuty . Podawać posypany natką pietruszki.
Gulasz czosnkowy z indyka
Mieso kroimy na kawałki i doprawiamy majerankie, solą ,pieprzem.
Gulasz czosnkowy z indyka
Na patelni smażymy mięso na oleju do delikatnego zbrązowienia.
Gulasz czosnkowy z indyka
Do gulaszu dodajemy czosnek przecisnięty przez praskę.