Sposób przygotowania:
Gulasz domowy
Mięso umyć i dobrze odcedzić. Podsmażyć na patelni ze smalcem na dobrze rumiany kolor. W między czasie obrać cebulę i marchew, cebulę pokroić w talarki, marchew zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. W garnku wstawić wodę na sos i dodać kostkę mięsną oraz startą marchew. Mięso przełożyć do gotującego bulionu i gotować aż mięso będzie na wpół miękkie. Dodać przyprawę do gulaszu, cebulę, liść laurowy, ziela ang. I gotować przez chwilę. Na koniec dodać do smaku sól, oba pieprze. W miseczkę wlać trochę wody, włożyć łyżkę śmietany i dwie łyżki mąki, dokładnie rozmieszać aby nie było grudek ( w razie potrzeby dolać jeszcze wody i wymieszać), zaprawić gulasz gotując przez 3-5 minut.
Gulasz podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą, makaronem wedle uznania.
Gulasz podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą, makaronem wedle uznania.