szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Gulasz drobiowy wg szpileczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dzisiejszy obiadek czyli gulasz z indyka

Gulasz drobiowy wg szpileczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy wg szpileczki

 

  • 600 g mięsa gulaszowego z indyka
  • 1 mały filet z kurczaka
  • 2 cebule
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • olej
  • przyprawa do gulaszu
  • 3 łyżki suszonej włoszczyzny
  • łyżka mąki
  • 1 kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy wg szpileczki
Mięso pokroić w grubą kostkę i przełożyć na patelnie na rozgrzany olej. Cebule obrac i pokroić na części. Gdy mięso się przyrumieni dodać do niego cebule. Całość smażyć ok 15 minut. Po tym czasie dodajemy na patelnie koncentrat pomidorowy, suszoną włoszczyznę i ok łyżki przyprawy do gulaszu. Dokłądnie wymieszac całość i smażyć ok 5 minut. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance gorącej wody i wlewamy na patelnie. Mieszamy i dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie. Na koniec zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody.
Gulasz drobiowy wg szpileczki
Potrzebujemy głownie mięso z indyka i cebule
Gulasz drobiowy wg szpileczki
Mięso kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na patelni
Gulasz drobiowy wg szpileczki
Do mięsa dodajemy grubo pokrojoną cebule
Gulasz drobiowy wg szpileczki
Na patelni podsmażamy mięso z cebula, a nastepnie dodajemy przyprawy