Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z zielonym groszkiem
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Wkładamy do miski i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy cebulę w kostkę, a czosnek w kosteczkę. Na rozgrzany olej wkładamy pokrojone mięso oraz czosnek i cebulę. Smażymy razem przez 5 minut, cały czas mieszamy.
Przekładamy do gotującej się wody i gotujemy około 10 minut. Następnie dodajemy mrożony groszek i gotujemy przez 5 minut.
Zimną wodę mieszamy z mąką i wlewamy do gulaszu, dolewamy śmietankę i zagotowujemy.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy cebulę w kostkę, a czosnek w kosteczkę. Na rozgrzany olej wkładamy pokrojone mięso oraz czosnek i cebulę. Smażymy razem przez 5 minut, cały czas mieszamy.
Przekładamy do gotującej się wody i gotujemy około 10 minut. Następnie dodajemy mrożony groszek i gotujemy przez 5 minut.
Zimną wodę mieszamy z mąką i wlewamy do gulaszu, dolewamy śmietankę i zagotowujemy.