Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gulasz grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gulasz podaję w wydrążonych bułkach z ziarnami.

Gulasz grzybowy

Składniki:

Gulasz grzybowy

 

  • 50dag.pieczarek lub podgrzybków,
  • 1szkl.śmietany kremówki,
  • 1łyżka mąki,
  • majeranek,
  • sól i pieprz,
  • 1 strąk czerwonej papryki,
  • 4łyżki groszku konserwowego,
  • 3łodygi selera naciowego,
  • 1\2pora,
  • 1kostka bulionu warzywnego,
  • 2łyżki masła do smażenia,

 

Sposób przygotowania:

Gulasz grzybowy
Pieczarki lub podgrzybki pokroić w grube plasterki.Paprykę por,seler naciowy pokroić na kawałeczki.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić grzyby i smażyć 3min.Zdjąć,a na patelnię wrzucić warzywa,smażyć 4min.Ponownie dodać grzyby i smażyć razem jeszcze 3min.dodać groszek,wkruszyć kostkę warzywną.Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką,wlać do gulaszu,wymieszać,przyprawić do smaku majerankiem,solą i pieprzem.