goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Gulasz Luizy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu

Gulasz Luizy

Składniki:

Gulasz Luizy

 

  • karkówka 1 kg
  • cebula 3 sztuki
  • ziemniaki 1 kg
  • por 1 sztuka
  • bulion warzywny 1 l
  • olej 4 łyżki
  • przecier pomidorowy 3 łyżki
  • papryka ostra w proszku 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1/2 pęczek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz Luizy
Mięso oczyszczamy, kroimy w grubszą kostkę. Cebulę oraz por siekamy - podsmażamy na tłuszczu, dodajemy mięso - całość smażymy. Dodajemy przyprawy i zalewamy mięso bulionem. Dusimy pod przykryciem około 30 minut. Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Dusimy do miękkości. Gulasz zaprawiamy przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.