Sposób przygotowania:
Gulasz mięsno jarzynowy
Mięso po umyciu i osuszeniu kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w krążki lub półkrążki. Na dość głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso i podsmażamy. Gdy mięso się lekko zrumieni dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy, aż będzie szklista. Dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy dalej. Po 5 minutach duszenia do mięsa dodajemy wodę i wrzucamy umyte i pokrojone w kostkę warzywa. Wszystko razem gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Mąkę rozrabiamy w 5-6 łyżkach wody, dokładnie mieszamy, by nie było grudek, dodajemy kilka łyżek gorącego sosu, mieszamy i zaciągamy sos. Po zdjęciu z ognia dodajemy 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki.