Sposób przygotowania:
Gulasz mięsno - warzywny
Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w grubą kostkę, oprószyć mąką i zrumienić kładąc na rozgrzany tłuszcz, przełożyć do rondla. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu pozostałym od smażenia mięsa, dodać do mięsa. Mięso podlać małą ilością wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz i dusić na małym ogniu. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paski, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do mięsa i dusić. Kapustę oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać do mięsa i dusić do miękkości. Zreszty tłuszczu i mąki przygotować zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy. Gdy mięso będzie miękkie dodać zasmażkę, doprawić do smaku solą i zagotować.