MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Gulasz miesno-warzywny.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny, delikatny gulasz z filetu z kurczaka i kolorowych warzyw.

Gulasz miesno-warzywny. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz miesno-warzywny.

 

  • 150g filetu z kurczaka
  • 2 małe cukinie
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz, sól
  • 50ml wody
  • 1 łyżka Soser

 

Sposób przygotowania:

Gulasz miesno-warzywny.
Mięso opłukujemy , czyścimy z błon i kroimy w kostkę,. Do miski kładziemy mięso, dodajemy przyprawę, sól, pieprz, olej, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Warzywa opłukujemy, Cebulę i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w kostkę. Na patelnie wsypujemy zamarynowane mięso z olejem i smażymy mieszając około 7 minut. Następnie wsypujemy wszystkie pokrojone warzywa , mieszamy , smażymy razem przez 5 minut. Do patelni wlewamy wodę , dodajemy Soser, wszystko mieszamy i gotujemy razem pod przykryciem przez 3 minuty. Gotowy , gorĄcy gulasz podajemy np. z ryżem lub ziemniakami.
Gulasz miesno-warzywny.
Podstawowe produkty to:mięso,cukinie, marchew i cebua.
Gulasz miesno-warzywny.
Mięso kroimy w kostkę i marynujemy w przyprawach i oleju.
Gulasz miesno-warzywny.
Na patelni smazymy mieso a potem dodajemy warzywa.
Gulasz miesno-warzywny.
Do potrawy dodajemy wodę, soser , mieszamy i razem gotujemy .