Sposób przygotowania:
Gulasz mięsno - warzywny
Szynkę kroimy w kostkę i podsmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu, podlewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i dusiłam do miękkości przyprawiamy solą. W tym czasie gdy mięso się dusi można pokroić w dużą kostkę paprykę i w pół piórka cebulę. Fasolkę pokroimy na kawałeczki oczywiście odcinamy końcówki. Zeszklić cebulę a następnie dodać fasolkę, 1/3 szklanki wody i dusimy, następnie dodać paprykę i znowu dusimy aż warzywa zmiękną tak około 15 minut. Mięso i warzywa włożyć do jednego garnka, dolać wody tak by przykryła warzywa i mięso, doprawić do smaku solą, papryką, pieprzem oraz przecierem pomidorowym i dusić jeszcze około 10 minut. Ja podałam z pieczywem ale można podać z ryżem, kaszą, makaronem bądź sam gulasz.SMACZNEGO :)