Sposób przygotowania:
Gulasz mięsno-warzywny Edzi
Mięso opłukać pod bieżąca wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kawałki (u mnie ok 2,5 x 2,5cm). Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy, jeszcze chwilkę smażąc. Zalewamy wodą do przykrycia mięsa, zmniejszamy ogień i dusimy ok godzinki. Mieszankę warzyw odcedzamy z zalewy i dodajemy do mięsa. Dusimy ok 15 min. Mąkę zaciągamy śmietana i hartujemy wywarem. Mieszamy i dodajemy do sosu. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały kluchy. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
kinga73
Editha
Taki też był. Szkoda tylko że już go nie ma;)