Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Gulasz mięsno-warzywny Edzi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetne danie na chłodne dni. Bardzo energetyczne.

Gulasz mięsno-warzywny Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz mięsno-warzywny Edzi

 

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsno-warzywny Edzi
Mięso opłukać pod bieżąca wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kawałki (u mnie ok 2,5 x 2,5cm). Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy, jeszcze chwilkę smażąc. Zalewamy wodą do przykrycia mięsa, zmniejszamy ogień i dusimy ok godzinki. Mieszankę warzyw odcedzamy z zalewy i dodajemy do mięsa. Dusimy ok 15 min. Mąkę zaciągamy śmietana i hartujemy wywarem. Mieszamy i dodajemy do sosu. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały kluchy. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Gulasz mięsno-warzywny Edzi
Umyte i osuszone mięso kroimy na spore kawałki
Gulasz mięsno-warzywny Edzi
Mięso przesmażamy z cebulą i przyprawami
Gulasz mięsno-warzywny Edzi
Po przesmażeniu zalewamy wodą i dusimy ok godzinki
Gulasz mięsno-warzywny Edzi
Do mięsa dodajemy odsączona mieszankę warzywną