ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Gulasz miodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz w aromatycznym miodowym sosie

Gulasz miodowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz miodowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz miodowy
Mięso dokładnie oczyszczam i kroję na kosteczki. Wrzucam pokrojone mięso na patelnię z dodatkiem oleju i całość duszę godzinę. Miód płynny mieszam z przyprawami i dodaję do mięsa. Duszę całość jeszcze 40 minut i dodaję troche koncentratu. Można dolać niewielką ilość wody jeśli zbyt zgęstniało i dusić jeszcze 10 minut.
Gulasz miodowy
Przygotowałam marynatę do mięsa z miodu i przypraw
Gulasz miodowy
Mieso kroję w kosteczki i dusze z olejem
Gulasz miodowy
Po godzine dodaje marynate i dusze jeszcze ok pol godziny