Sposób przygotowania:
Gulasz mojej Mamy wyśmienity
Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę (wielkość dowolna wg uznania) Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni,obsmażyć mięsko na złoty kolor,dodać cebulę,pokrojoną marchewkę,cienko pokrojonego pora i zalać wszystko wodą(wody ma być tyle żeby przykryć mięso) dusić około 15 min na małym ogniu,pod przykryciem.Po tym czasie dodać vegetę,listek, pieprz,paprykę,przeciśnięty czosnek,majeranek i koncentrat pomidorowy. Dusić! aż mięsko będzie miękkie(ale żeby sie nie rozpadało) Na końcu dodać łyżkę mąki,rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik gotując jeszcze około 5 min.Podawać z ziemniakami lub makaronem. Smacznego.
msewka