Sposób przygotowania:
Gulasz na żołądkach z kaszą gryczaną
Żołądki należy dokładnie umyć i ugotować do miękkości.
Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno posiekać i smażyć na smalcu do uzyskania brązowego koloru. Do sosu pieczeniowego dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz przesmażoną cebulę, gotować chwilę na wolnym ogniu, dodać ugotowane żołądki. Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, doprawić ostra papryką oraz odrobiną vegety. Jeśli wyjdzie zbyt gęste - podlać wodą.
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, następnie przełożyć na talerze, polać obficie gulaszem, podawać z kiszonymi ogórkami.
Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno posiekać i smażyć na smalcu do uzyskania brązowego koloru. Do sosu pieczeniowego dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz przesmażoną cebulę, gotować chwilę na wolnym ogniu, dodać ugotowane żołądki. Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, doprawić ostra papryką oraz odrobiną vegety. Jeśli wyjdzie zbyt gęste - podlać wodą.
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, następnie przełożyć na talerze, polać obficie gulaszem, podawać z kiszonymi ogórkami.