Sposób przygotowania:
Gulasz pomidorowo-paprykowy.
Pomidory umyć i sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórek,odłożyć na talerzu.Cebule obrać,posiekać i zeszklić na oliwie,papryki w tym czuszkę oczyścić ,opłukać,pokroić na paski,usuwając nasiona i ogonki.Do zeszklonej cebulki na większej i głębszej patelni,dodać pokrojone pomidory i mieszając smażyć z 3-4 min.na średnim ogniu,potem dodać pokrojone papryki w tym czuszki i jeszcze z kilka minut smażyć.Potem zalać wodą zimną tak,aby objętość jej pokryła zawartość patelni,dodać przyprawy zapachowe.Przykryć patelnię i dusić z 30 min.na małym ogniu,mieszając,co jakiś czas. Potem dodać trzy łyżki koncentratu,zawiesić odrobiną wody zimnej zatrzepanej z mąką.Na koniec wyłączyć palnik pod patelnią ,a potrawkę doprawić solą i szczyptą pieprzu białego lub cytrynowego.