Sposób przygotowania:
Gulasz prawie segedynski.
Pokrojone mieso natrzec pasta gulaszowa i odstawic na 20-30 min. Cebule obrac i pokroic w kostke , papryke pokroic w paski. Kapuste , jesli jest bardzo kwasna - krotko wymoczyc w wodzie i dobrze odcisnac. Na dobrze rozgrzanym tluszczu , w garnku o grubym dnie -podsmazyc krotko ale intensywnie mieso , zalac ok 1 litrem cieplej wody, dodac lyzke rosolu , ziele i listek laurowy , zagotowac i dusic pod przykryciem ok pol godziny. Na patelni podsmazyc cebule , dodac przecisniety czosnek , kapuste , kminek , wymieszac i podsmazac na wolnym ogniu jeszcze 3-4 min. Zawartosc patelni dodac do miesa , przemieszac i dusic dalej - ok godziny. Pokrojona papryke rowniez podsmazyc i dodac kiedy mieso bedzie juz prawie miekkie. Pod sam koniec duszenia dodajemy leczo , gotujemy 3-4 min , doprawiamy do smaku sola i pieprzem i posypujemy natka pietruszki. Gulaszu nie zaprawiam maka , gdyz dzieki leczo i kapuscie - jest wystarczajaco zawiesisty.
Gotowy podawac z ziemniakami. Smacznego .
Gotowy podawac z ziemniakami. Smacznego .
luna
Anula
misia53
Jojo
Ta pasta to naprawde swietna rzecz. Podejrzewam ze w wiekszych delikatesach na stoisku z przyprawami - kuchnie swiata ? lub kuchnia wegierska - powinna byc do kupienia . U nas , poza leczo i pasta z papryki - to najpopularniejszy produkt na wegierskim stoisku i jest duzo tansza niz podobne pasty z Knorra lub Maggi. Mialam w domu jeszcze jedna tubke wiec zamieszcze zdjecie na forum .