Sposób przygotowania:
Gulasz rybno warzywny Eliprzygotowanie składników
Liście kapusty umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Pokrojoną kapustę zalać wodą, posolić, chwilę gotować i odcedzić.
przygotowanie składników cd
Ziemniaki obrać, opłukać i podgotować na parze na półmiękko i pokroić na większe kawałki.
przygotowanie składników cd
Papryki opłukać i usunąć szypułki i nasiona. Papryki pokroić w słupki.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Rybę pozostałą z grilla pokroić w dużą kostkę.
przygotowanie gulaszu
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i ją zeszklić. Dodać kapustę, ziemniaki, przyprawę do ryb i chwilę razem smażyć.
przygotowanie gulaszu cd
Do gulaszu dodać obie papryki i chwilę smażyć razem.
przygotowanie gulaszu cd
Na koniec dodać rybę, podlać wodą, doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dusić wszystko razem około 10 minut. Smacznego!
przygotowanie gulaszu cd
Taki gulasz jest samodzielnym daniem. W gulaszu jest ryba i różne warzywa.