halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Gulasz rybny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny gulasz można przygotować z ryby.

Gulasz rybny

Składniki:

Gulasz rybny

 

  • filety mintaja 80 dag
  • masło 120 gram
  • cebula 1 sztuka
  • tymianek 2 szczypty
  • rosół 0,5 litra
  • przecier pomidorowy 0,5 litra
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz rybny
Filety kroimy w kostkę, solimy i oprószamy pieprzem.Skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na połowie masła.Podlewamy rosołem i przecierem pomidorowym. Dodajemy rybę i tymianek. Przyprawiamy solą i pieprzem.Gotujemy 10 minut na małym ogniu.Pozostałe masło łączymy z mąka i dodajemy do gulaszu. Podajemy z makaronem i warzywami.